Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

216410 POMPOENEN 'Warty Sunset' F1

(Cucurbita maxima)

  images vergroot afbeeldingen
 

We zijn erg blij dat we het mooie sortiment van Outstanding Seed Company kunnen verkopen. Dit Amerikaanse bedrijf uit Beaver Falls (Pennsylvania) is gespecialiseerd in het kweken en verbeteren (door traditionele veredeling) van pompoenen. Ze letten daarbij op verbetering van kleur, vorm, smaak, ziekteresistentie, oogsttijdstip, oogstgrootte en bewaarbaarheid. Fijn om rechtstreeks bij de bron te kunnen kopen!

Stel je de diepst rode zonsondergang voor, wel of niet met dunne sliertjes wolken ervoor... zo beleef ik deze geweldige bolronde tot iets peervormige vruchten: fel oranjerood met soms een sterk contrasterende rij donkergroene strepen. Om het geheel nog wat extra sjeu te geven zijn de vruchten decoratief gebobbeld en (ook niet onbelangrijk) de smaak is voortreffelijk!
De gemiddelde diameter is 25 cm bij een gewicht van 10 kg. De rankende planten blijven meestal tot diep in de herfst gezond en vruchten dragen, de ziekteresistentie is namelijk erg hoog!

Zaaimethode

Zaaien: vanaf half maart (binnen) of vanaf half mei buiten op de plaats van bestemming. Plantafstand 100x150 cm. Pompoenen kunnen probleemloos buiten worden geteeld. De groeitoppen moeten regelmatig worden gesnoeid en zijn eetbaar! Oogst tijdens droog weer geeft de beste bewaarbaarheid.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Pompoenen
Inloggen om als favoriet toe te voegen

216410  5 zaden   3,95 
bestel
216410.1  50 zaden   25,00 
bestel