Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

216150 POMPOENEN 'Tycoon' F1

(Cucurbita pepo)

  images vergroot afbeelding
 

We zijn erg blij dat we het mooie sortiment van Outstanding Seed Company kunnen verkopen. Dit Amerikaanse bedrijf uit Beaver Falls (Pennsylvania) is gespecialiseerd in het kweken en verbeteren (door traditionele veredeling) van pompoenen. Ze letten daarbij op verbetering van kleur, vorm, smaak, ziekteresistentie, oogsttijdstip, oogstgrootte en bewaarbaarheid. Fijn om rechtstreeks bij de bron te kunnen kopen!

Dit pompoentje behoort tot de zeer smakelijke en handzame groep van de Sweet Potato-pompoentjes. Heel bekend en populair in de VS, omdat het leuk is om deze vruchten uit te lepelen, er een gerecht van te maken en vervolgens het omhulsel weer te vullen. De smaak is iets zoet, maar vooral notig en aromatisch. Deze peervormige variƫteit weegt ongeveer 4-7 kg en de iets rankende planten blijven gezond en geven al vroeg de eerste oogst.

Zaaimethode

Zaaien: vanaf half maart (binnen) of vanaf half mei buiten op de plaats van bestemming. Plantafstand 100x150 cm. Pompoenen kunnen probleemloos buiten worden geteeld. De groeitoppen moeten regelmatig worden gesnoeid en zijn eetbaar! Oogst tijdens droog weer geeft de beste bewaarbaarheid.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Pompoenen
Inloggen om als favoriet toe te voegen

216150  10 zaden   3,95 
bestel
216150.1  100 zaden   25,00 
bestel