Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

215139 POMPOENEN 'Prism' F1

(Cucurbita maxima)

  images vergroot afbeeldingen
 

We zijn erg blij dat we het mooie sortiment van Outstanding Seed Company kunnen verkopen. Dit Amerikaanse bedrijf uit Beaver Falls (Pennsylvania) is gespecialiseerd in het kweken en verbeteren (door traditionele veredeling) van pompoenen. Ze letten daarbij op verbetering van kleur, vorm, smaak, ziekteresistentie, oogsttijdstip, oogstgrootte en bewaarbaarheid. Fijn om rechtstreeks bij de bron te kunnen kopen!

Mooie, kleine en hele lekkere vruchten! Deze pompoentjes lijken op de bekende Turkse Muts kalebassen, maar dan (zeer) eetbaar. Verwacht de kleuren zalm, roze, grijsblauw en blauwgroen. Aan de onderzijde (het bloemeind) is vaak een sierlijke, kurkachtige ronde inkeping. Het oranje vruchtvlees is heerlijk zoet, notig en uitzonderlijk goed van smaak. Omdat de rankende planten zeer meeldauw resistent zijn kan je lang dooroogsten, een opbrengst van 6 vruchten per plant is geen uitzondering! Na de oogst kan je ze een lange tijd bewaren.

Zaaimethode

Zaaien: vanaf half maart (binnen) of vanaf half mei buiten op de plaats van bestemming. Plantafstand 100x150 cm. Pompoenen kunnen probleemloos buiten worden geteeld. De groeitoppen moeten regelmatig worden gesnoeid en zijn eetbaar! Oogst tijdens droog weer geeft de beste bewaarbaarheid.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Pompoenen
Inloggen om als favoriet toe te voegen

215139  5 zaden   3,95 
bestel
215139.1  50 zaden   25,00 
bestel