Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

POMPOENEN
214570 NAAKTZADIG, VLIESLOOS 'Naked Bear' F1

(Cucurbita pepo)

  images vergroot afbeelding
 

Pompoenen kunnen probleemloos buiten worden geteeld. De groeitoppen kunnen regelmatig worden gesnoeid en zijn eetbaar! (Surinaamse keuken). Oogsten tijdens droog weer geeft de beste bewaarbaarheid. Alle pompoenen zijn eetbaar! Zaaien vanaf half maart (binnen) of vanaf mei buiten op de plaats van bestemming, let wel op vogels en muizen. Plantafstand 150x150 of 100x100 cm, afhankelijk van de groeikracht. Bij sommige soorten vermelden we de synoniemen, dat zijn de namen waaronder het soort ook bekend is. Bij andere soorten vermelden we zeer gelijkende soorten, heeft u duidelijk voorkeur voor een van die bij elkaar vermelde soorten, geef dat dan duidelijk aan.

Deze middelgrote, 1-2 kg zware, oranje pompoenen zijn sierlijk en op 2 manieren eetbaar: het vruchtvlees is lekker in de soep, maar waar deze pompoen speciaal voor geteeld is, namelijk voor de “vliesloze” oftewel “naakte” zaden, die heerlijk zijn in bakproducten, lekker om rauw te snacken met wat kruiden en (een grotere hoeveelheid) om olie van te persen. ‘Naked Bear’ geeft meer zaden dan de oude vliesloze rassen en de planten geven een hoge opbrengst ondanks aanvallen door ziekten.

Zaaimethode

Zaaien: vanaf half maart (binnen) of vanaf half mei buiten op de plaats van bestemming. Plantafstand 100x150 cm. Pompoenen kunnen probleemloos buiten worden geteeld. De groeitoppen moeten regelmatig worden gesnoeid en zijn eetbaar! Oogst tijdens droog weer geeft de beste bewaarbaarheid.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Pompoenen
Inloggen om als favoriet toe te voegen

214570  10 zaden   2,95 
bestel
214570.1  100 zaden   19,50 
bestel