Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

214193 POMPOENEN 'Moon Whisper' F1

(Cucurbita maxima)

  images vergroot afbeeldingen
 

We zijn erg blij dat we het mooie sortiment van Outstanding Seed Company kunnen verkopen. Dit Amerikaanse bedrijf uit Beaver Falls (Pennsylvania) is gespecialiseerd in het kweken en verbeteren (door traditionele veredeling) van pompoenen. Ze letten daarbij op verbetering van kleur, vorm, smaak, ziekteresistentie, oogsttijdstip, oogstgrootte en bewaarbaarheid. Fijn om rechtstreeks bij de bron te kunnen kopen!

Bij pompoenkwekers is het een prestige als je de witste pompoen hebt gekweekt! Toegegeven, het is een prachtig gezicht en ze vallen lekker op bij de oogst, maar onze kweker Jamie Hoffman had naast een zuivere kleur ook vooral de smaak en de oogstgrootte op het oog... Deze iets afgeplatte pompoen is inderdaad zuiverwit met heerlijk fris en aromatisch, donkergeel vruchtvlees. Elke plant kan 4-6 vruchten opbrengen, de vruchtzetting gaat lang door omdat meeldauw nauwelijks toeslaat. De vruchten hebben een diameter van 25 cm en een hoogte van rond de 16 cm, 5-7 kg zwaar en de ze zijn gemakkelijk enkele maanden te bewaren.

Zaaimethode

Zaaien: vanaf half maart (binnen) of vanaf half mei buiten op de plaats van bestemming. Plantafstand 100x150 cm. Pompoenen kunnen probleemloos buiten worden geteeld. De groeitoppen moeten regelmatig worden gesnoeid en zijn eetbaar! Oogst tijdens droog weer geeft de beste bewaarbaarheid.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Pompoenen
Inloggen om als favoriet toe te voegen

214193  5 zaden   3,95 
bestel
214193.1  50 zaden   25,00 
bestel