213640 POMPOENEN 'Courge de Siam' / 'Melon de Malabar' / 'Boule de Siam'

(Cucurbita ficifolia)

  images vergroot afbeeldingen
 

Pompoenen kunnen probleemloos buiten worden geteeld. De groeitoppen kunnen regelmatig worden gesnoeid en zijn eetbaar! (Surinaamse keuken). Oogsten tijdens droog weer geeft de beste bewaarbaarheid. Alle pompoenen zijn eetbaar! Zaaien vanaf half maart (binnen) of vanaf mei buiten op de plaats van bestemming, let wel op vogels en muizen. Plantafstand 150x150 of 100x100 cm, afhankelijk van de groeikracht. Bij sommige soorten vermelden we de synoniemen, dat zijn de namen waaronder het soort ook bekend is. Bij andere soorten vermelden we zeer gelijkende soorten, heeft u duidelijk voorkeur voor een van die bij elkaar vermelde soorten, geef dat dan duidelijk aan.

In Nederland al jaren in gebruik als onderstam voor komkommers,(voor veel info: google op “grafting cucumbers”). maar deze pompoen verdient het ook om te worden geteeld. Ovaal van vorm (15-20cm doorsnee en 20-25cm lang) en groengeel gespikkeld met gladde schil. Jong eetbaar als courgettes en rijp heel leuk voor decoratie, maar het vrucht-vlees is ook prima eetbaar (een beetje komkommerachtig). Het blad is decoratief en lijkt op en vijgenblad.

Zaaimethode

Zaaien: vanaf half maart (binnen) of vanaf half mei buiten op de plaats van bestemming. Plantafstand 100x150 cm. Pompoenen kunnen probleemloos buiten worden geteeld. De groeitoppen moeten regelmatig worden gesnoeid en zijn eetbaar! Oogst tijdens droog weer geeft de beste bewaarbaarheid. Voor de teelt als onderstam in potten zaaien.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Gelijke producten

Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als
133000 ONDERSTAM VOOR KOMKOMMER

Groenten en Fruit > Pompoenen
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Deels in grootverpakking
Recept Boule de Siam

213640  10 zaden   1,95   
213640.1  100 zaden   15,00   
213640.2  1.000 zaden    125,00   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.