Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

213557 POMPOENEN 'Calico Belle' F1

(Cucurbita maxima)

  images vergroot afbeeldingen
 

We zijn erg blij dat we het mooie sortiment van Outstanding Seed Company kunnen verkopen. Dit Amerikaanse bedrijf uit Beaver Falls (Pennsylvania) is gespecialiseerd in het kweken en verbeteren (door traditionele veredeling) van pompoenen. Ze letten daarbij op verbetering van kleur, vorm, smaak, ziekteresistentie, oogsttijdstip, oogstgrootte en bewaarbaarheid. Fijn om rechtstreeks bij de bron te kunnen kopen!

Dit type komt van oorsprong uit Australië en beleeft nu een spectaculaire Amerikaanse verbetering in smaak en oogst...! De vruchten zijn afgeplat en scherp tot zacht gegroefd, lichtgroen gevlekt, wit, grijs, blauwgrijs en roze(!) van kleur met een ruwe textuur en zeer goed houdbaar. Het dieporanje vruchtvlees is zoet, droog en van uitstekende kwaliteit en smaak. De gemiddelde diameter is ruim 30 cm met een hoogte van 18-20 cm. Ze wegen 10-15 kg, de rankende planten hebben een flinke groeikracht. De vruchten zijn meestal van boven en onderen plat, als je de stengel wat korter houdt, dan zijn ze dus stapelbaar, in de VS noemen ze dit dan ook ‘Stacking Pumpkins’. Het gemiddelde gewicht is 10 kg, de rankende planten blijven lang gezond en de resistentie tegen meeldauw is zeer hoog.

Zaaimethode

Zaaien: vanaf half maart (binnen) of vanaf half mei buiten op de plaats van bestemming. Plantafstand 100x150 cm. Pompoenen kunnen probleemloos buiten worden geteeld. De groeitoppen moeten regelmatig worden gesnoeid en zijn eetbaar! Oogst tijdens droog weer geeft de beste bewaarbaarheid.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Pompoenen
Inloggen om als favoriet toe te voegen

213557  5 zaden   3,95 
bestel
213557.1  50 zaden   25,00 
bestel