Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

213222 POMPOENEN 'Australian Butter'

(Cucurbita maxima)

  images vergroot afbeeldingen
 

Pompoenen kunnen probleemloos buiten worden geteeld. De groeitoppen kunnen regelmatig worden gesnoeid en zijn eetbaar! (Surinaamse keuken). Oogsten tijdens droog weer geeft de beste bewaarbaarheid. Alle pompoenen zijn eetbaar! Bij sommige soorten vermelden we de synoniemen, dat zijn de namen waaronder het soort ook bekend is. Bij andere soorten vermelden we zeer gelijkende soorten, heeft u duidelijk voorkeur voor een van die bij elkaar vermelde soorten, geef dat dan duidelijk aan.

Deze zeer smakelijke (en fraai zalmroze) pompoen is net als de Jarrahdale een zeer smakelijke Australische variƫteit! De maat varieert van 20-40 cm in doorsnee, het vruchtvlees is en ruikt verrukkelijk en leent zich voor alle toepassingen. Door bewaring worden de vruchten zoeter en voller van smaak.

Zaaimethode

Zaaien: vanaf half maart (binnen) of vanaf half mei buiten op de plaats van bestemming. Plantafstand 100x150 cm. Pompoenen kunnen probleemloos buiten worden geteeld. De groeitoppen moeten regelmatig worden gesnoeid en zijn eetbaar! Oogst tijdens droog weer geeft de beste bewaarbaarheid.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Pompoenen
Inloggen om als favoriet toe te voegen

213222  10 zaden   2,50   
213222.1  100 zaden   9,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.