213204 POMPOENEN 'Atlantic Giant Super Selectie'

(Cucurbita maxima)

  images vergroot afbeeldingen
 

Pompoenen kunnen probleemloos buiten worden geteeld. De groeitoppen kunnen regelmatig worden gesnoeid en zijn eetbaar! (Surinaamse keuken). Oogsten tijdens droog weer geeft de beste bewaarbaarheid. Alle pompoenen zijn eetbaar! Zaaien vanaf half maart (binnen) of vanaf mei buiten op de plaats van bestemming, let wel op vogels en muizen. Plantafstand 150x150 of 100x100 cm, afhankelijk van de groeikracht. Bij sommige soorten vermelden we de synoniemen, dat zijn de namen waaronder het soort ook bekend is. Bij andere soorten vermelden we zeer gelijkende soorten, heeft u duidelijk voorkeur voor een van die bij elkaar vermelde soorten, geef dat dan duidelijk aan.

SCHAARS! Topselectie Klasse 1 voor serieuze wedstrijdkwekers. Elk zaad komt uit een vrucht van tussen de 460-590 kg.
Het wereldrecord is in 2013 gevestigd in Californië en staat op 922 kg, door Tim Mathison! Het Europese record 2013 staat op naam van Rainer Hanschmann (Duitsland): 793,5 kg, dat werd 10 jaar geleden voor onmogelijk gehouden! Overigens heeft een Zwitser (Beni Meier) een pompoen van 1059kg (!!!) in 2013 gekweekt, maar er zat een gaatje in en werd dus afgekeurd.

Zaaimethode

Zaaien: vanaf half maart (binnen) of vanaf half mei buiten op de plaats van bestemming. Plantafstand 100x150 cm. Pompoenen kunnen probleemloos buiten worden geteeld. De groeitoppen moeten regelmatig worden gesnoeid en zijn eetbaar! Oogst tijdens droog weer geeft de beste bewaarbaarheid.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Pompoenen
Inloggen om als favoriet toe te voegen

213204  1 topzaad   7,95 
bestel