Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

209492 PEPER 'Yellow Bouquet'

(Engels: Hot Pepper)
(Capsicum baccatum)

  images vergroot afbeeldingen
 
Yellow Bouquet, ook bekend als CGN 22181, is een heerlijk smakende, wilde pepersoort uit Peru. In tegenstelling tot veel baccatums wordt deze plant niet erg groot: 90 cm hoog en 60 cm breed. De plant is behoorlijk productief en kan in één seizoen meer dan 100 prachtige gele pegelvormige vruchtjes produceren die vaak paars blozen. De pepers erg lekker: ze zijn zoet en fruitig, met een vleugje citrus, net als de Lemon Drop. De hitte is niet overdreven intens, dus het is gemakkelijk om de meer subtiele maar complexe smaken te detecteren. Deze pepers passen heel goed bij vis- en gevogeltegerechten. Deze beauty’s niet alleen een uitstekende keuze voor vers eten, ze drogen ook op om een geweldig poeder te maken.
(tekst en foto’s: Small Island Seed Co.)

Scovilleschaal

Deze peper meet 25.000-30.000 Scoville.
We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.

Zaaimethode

Zaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Peper
Inloggen om als favoriet toe te voegen

209492  15 zaden   1,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”