209491 PEPER 'Wild Bird' / 'Florida Wild Bird'

(Engels: Hot Pepper)
(Capsicum annuum var. Glabriusculum)

  images vergroot afbeelding
 
Een heel makkelijk groeiend wild pepertje met een pittige smaak. De pepertjes zijn erg klein, maar ook zeer talrijk. De smaak komt goed tot zijn recht in Aziatische gerechten. De plant groeit flink uit, zowel in hoogte als in breedte. Een meter in het vierkant is geen uitzondering. De plant is eenvoudig kleiner te houden door snoei en doet het ook prima op een zonnig plekje buiten. Haal de plant in de winter naar binnen en geniet vele jaren van deze wildebras!

Scovilleschaal

Deze peper meet 30.000-50.000 Scoville.
We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.

Zaaimethode

Zaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Peper
Inloggen om als favoriet toe te voegen

209491  15 zaden   1,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”