209477 PEPER 'Violet Cables' / 'The Violet Cables'

(Engels: Hot Pepper)
(Capsicum annuum)

  images vergroot afbeelding
 
Een lust voor het oog deze Amerikaanse variëteit! De fraaie planten krijgen paarsbruin blad en lila bloemen. Aan deze compacte planten van ongeveer 60 cm hoog groeien rechtopstaande vruchtjes in lilapaarse kleur. De onrijpe groene vruchtjes tekenen hiertegen scherp af, deze zijn helemaal niet heet en kunnen bijna als een paprika worden gebruikt. De rijpe vruchtjes (3 cm lang, 1 cm breed) zijn mild heet. Te gebruiken voor o.a. chilisaus en goed te drogen. Ideaal voor de teelt in potten!

Scovilleschaal

Deze peper meet 15.000-30.000 Scoville.
We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.

Zaaimethode

Zaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Peper
Inloggen om als favoriet toe te voegen

209477  15 zaden   1,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”