209458 PEPER 'Trinidad Scorpion Moruga Blend'

(Engels: Hot Pepper)
(Capsicum chinense)

  images vergroot afbeeldingen
 
Een pijnlijke heet soort met voor de ervaren peper-eter een fijne, fruitige smaak. Voor de meesten smaakt dit van groen naar rood rijpende pepertje vooral HEET! Een SHU van 600.000-2.000.000 brengt deze variëteit in de TOP van de extreem hete pepers, afkomstig uit Trinidad. De onregelmatig gedeukte, zeer gebobbelde, blokvormige vruchtjes, soms als een lantaarntje, soms met een puntje, verraden de verwantschap met Ajoema, Habanero en Scott’s Bonnet en zijn zo groot als een pingpongbal. Kieming boven de 25°C is essentieel. Oogsten en schoonmaken met handschoenen!

Scovilleschaal

Deze peper meet 600.000-2.000.000 Scoville.
We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.

Zaaimethode

Zaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Peper
Inloggen om als favoriet toe te voegen

209458  10 zaden   2,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”