Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

209443 PEPER 'Sweet Cayenne'

(Engels: Hot Pepper)
(Capsicum annuum)

  images vergroot afbeeldingen
 
Een extra lange peper, tot wel 30 cm! Zoals de naam al zegt: een zoete, nauwelijks pikante peper. Uitstekend geschikt voor de niet-ervaren peperliefhebber om ervaring op te bouwen... De plant geeft veel vruchten aan een plant van maximaal 60 cm. Door de dunne vruchthuid is de peper ook prima te drogen en in te vriezen (of vriesdrogen). Omdat de pepers zo lang zijn is het verstandig de eerste vruchtjes te verwijderen, deze komen bij uitgroei namelijk op de grond te hangen, met een groot risico op schimmelaantasting. Veilige keuze is om vanaf 30 cm hoogte vruchten tot ontwikkeling te laten komen. Bij teelt in potten speelt dit probleem minder, de vruchtjes hangen dan immers gewoon over de rand!

Scovilleschaal

Deze peper meet 500 Scoville.
We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.

Zaaimethode

Zaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Peper
Inloggen om als favoriet toe te voegen

209443  15 zaden   1,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”