209391 PEPER 'Serrano Purple'

(Engels: Hot Pepper)
(Capsicum annuum)

  images vergroot afbeelding
 
Een prachtige donkerpaarse peper, afkomstig uit de bergen in het noorden van Mexico. Dit betekent dat ie wel wat kou verdragen kan! Onder ideale omstandigheden wordt de plant wel anderhalve meter, doorgaans blijft ie (veel) kleiner. De vruchten hebben een kegelvorm en zijn relatief groot, ongeveer 10 cm. Het blad heeft vrij lange stelen en hangt wat slapjes af. De lila bloemen zijn opvallend groot. De pepers worden uiteindelijk rood, dus als je paarse wilt hebben: niet te laat oogsten!

Scovilleschaal

Deze peper meet 10.000-30.000 Scoville.
We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.

Zaaimethode

Zaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Peper
Inloggen om als favoriet toe te voegen

209391  15 zaden   1,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”