Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

209373 PEPER 'Rouge de la Bresse' / 'Piment de la Bresse'

(Engels: Hot Pepper)
(Capsicum annuum)

  images vergroot afbeelding
 
Een traditioneel Frans ras dat in de regio van Bourg-en-Bresse ten Noordoosten van Lyon veel wordt geteeld. De rode vruchten zijn mildheet en iets taps toelopend. De planten blijven vrij compact en de vruchten rijpen vroeg met een afmeting van ongeveer 7x2 cm. De vruchtjes kunnen goed worden gedroogd en worden bijvoorbeeld gebruikt om frommage pittig te maken.

Scovilleschaal

Deze peper meet 2500-5000 Scoville.
We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.

Zaaimethode

Zaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Peper
Inloggen om als favoriet toe te voegen

209373  15 zaden   2,50 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”