209295 PEPER 'Rat's Tail' / 'Cola de Rata' / 'Chile de Arbol'

(Engels: Hot Pepper)
(Capsicum annuum)

  images vergroot afbeelding
 
De mildhete, rode vruchten zijn ongeveer 10 cm lang en 1 cm breed. De plant is een stevige groeier en kan maximaal 120 cm lang worden. De naam Chile de Arbol verwijst naar de groei 'als een boom'. De stengels zijn dik, stevig en houtig. Dit ras heeft behoefte aan warmte en omdat de vruchten een lange rijptijd hebben, is een plek in de kas de meest zekere optie. In Chili (het land van herkomst) worden de vruchten gedroogd en in strengen geregen.

Scovilleschaal

Deze peper meet 30.000-50.000 Scoville.
We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.

Zaaimethode

Zaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Peper
Inloggen om als favoriet toe te voegen

209295  15 zaden   1,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”