Levertijd en Voorraadbeleid
- Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
- Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

209264 PEPER 'Pimenta Lisa'(Engels: Hot Pepper)(Capsicum chinense) |
|
Dit fraaie ras is ontstaan uit de Pimenta da Neyde, na kruisingen door Stefan van Gelder. Voor een nichtje van de Habanero-pepers is dit een tamelijk vroeg ras, buitenteelt is (bij vroege zaai) dus zeker een optie. Wat eerst opvalt is het donkergroene blad met paarse gloed en paarse stengels, na de lilawitte bloei ontstaan de kegelvormige vruchtjes (3-4 cm), die van groenpaars naar crèmewit met paarse dop en marmering rijpen: echte beauty’s! Ze zijn zeer heet en vol aroma en kruidigheid, maar iets milder dan de meeste Habanero’s = Ajoema’s.
De planten zijn stevig en middelgroot, geven een flinke opbrengst, kortom een goede kandidaat voor de teelt in potten. ScovilleschaalDeze peper meet 150.000 Scoville. ZaaimethodeZaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren! Leveringsmaandenhet gehele jaar
|
OKÉ-zaden“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”