Levertijd en Voorraadbeleid
- Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
- Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

209185 PEPER 'Peperone Friariello' / 'Friariello di Nocera' / 'Peperoncini Verdi'(Engels: Hot Pepper)(Capsicum annuum) |
![]() ![]() |
In Italië is dit een razend populair ras, jammer dat deze peper niet veel meer wordt gekweekt... De matig hete, vrij grote vruchten zijn als snel optimaal van smaak of ze nu groen of al naar rood zijn gerijpt: veel smaak met zoete tonen (hoe roder, hoe zoeter), die vooral bij bakken, frituren en roosteren tot zijn recht komt. De ervaren peper-eter zal de vruchten met gemak rauw eten, dan is een vulling van een zacht kaasje een mooie aanvulling. De middenslanke vruchten zijn rond 5 cm lang en iets geribd, de planten groeien uitstekend in potten en worden ongeveer 75-100 cm hoog. De oogst kan flink groot zijn!
ScovilleschaalDeze peper meet 5.000-20.000 Scoville. ZaaimethodeZaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren! Leveringsmaandenhet gehele jaar
|

