Deze Italiaanse variëteit produceert al vroeg de felrode vruchten in trossen gemiddeld 2,5-3,5 cm lang. De planten zijn zeer resistent tegen veel voorkomende ziekten: TMV(0), PVY en N. Geniet van de rechtopstaande, compacte en stevige groeiwijze. Daarvoor wordt Etna veel gebruikt als eetbare sierplant in potten en tuinen. In Sicilië wordt dit pepertje om de toegankelijke smaak enorm gewaardeerd.
ScovilleschaalDeze peper meet 15.000-30.000 Scoville. We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.
ZaaimethodeZaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|