Dit ras behoort tot de meest hete rassen ter wereld! Net als de extreem hete Bhut Jolokia is deze peper afkomstig uit Bangladesh en Noord-Oost India. De vruchten zijn langwerpig, iets kleiner dan Bhut Jolokia en met een gebobbelde, stevige schil. De smaak is uniek: zoet met een scherpe smaak, gemengd met houtige, rokerige ondertonen. In Bangladesh worden ze vaak groen geoogst en rauw gegeten. SHU 1.000.000-1.500.000
ScovilleschaalDeze peper meet 1.000.000-1.500.000 Scoville. We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.
ZaaimethodeZaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|