208500 PEPER 'Mako Ghana'

(Engels: Hot Pepper)
(Capsicum chinense)

  images vergroot afbeelding
 
Letterlijk betekent de naam: “Peper uit Ghana”. Deze peper behoort tot de grote habanero-groep, de smaak is aromatisch en fruitig en heeft een wat notige bijsmaak. Het is een klein opdondertje met het bekende gekreukelde uiterlijk. De plant wordt ongeveer 70 cm in een pot en produceert veel helderrode vruchtjes. Hij doet het goed op een zonnige plek in de zon op terras of balkon. De vruchten zijn 3-4 cm lang en 1,5 cm breed. Door de dunne vruchtwand prima om te drogen.

Scovilleschaal

Deze peper meet 100.000-150.000 Scoville.
We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.

Zaaimethode

Zaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Peper
Inloggen om als favoriet toe te voegen

208500  15 zaden   1,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”