208460 PEPER 'Madre Vieja'

(Engels: Hot Pepper)
(Capsicum baccatum)

  images vergroot afbeelding
 
Dit is een compact groeiende variëteit met een hoge productie! De vruchten zijn aromatisch en aan de hete kant. Ze zijn traditioneel gevormd (langwerpig en lang +dun) en kleuren van groen naar donkergeel/oranje. De plant is zeker niet veeleisend en doet het prima in pot op balkon en terras. De naam betekent “oude moeder”, waarschijnlijk een eerbetoon van de kweker...

Scovilleschaal

Deze peper meet 50.000-100.000 Scoville.
We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.

Zaaimethode

Zaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Peper
Inloggen om als favoriet toe te voegen

208460  15 zaden   1,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”