208213 PEPER 'Hot Portugal'

(Engels: Hot Pepper)
(Capsicum annuum)

  images vergroot afbeelding
 
De Hot Portugal is een van de vroegste pepers. Reken gerust op vruchtbare planten, de oogst is royaal. Deze milde tot middelhete peper is vrij groot, tot 15 cm lang en 2,5 cm breed. De plant wordt ruim 1 m lang en is met gerichte snoei geschikt voor teelt in pot op terras of balkon. De dunwandige, gerimpelde vruchten verkleuren tijdens de rijping van groen naar rood. Ze zijn zoet met aardse aroma’s en zeer goed te drogen.

Scovilleschaal

Deze peper meet 5000-30.000 Scoville.
We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.

Zaaimethode

Zaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Peper
Inloggen om als favoriet toe te voegen

208213  15 zaden   1,95   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”