Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

208197 PEPER 'Golden Nugget'

(Engels: Hot Pepper)
(Capsicum annuum)

  images vergroot afbeelding
 
Een enorme oogst van kleine geeloranje vruchtjes, de naam zegt het al: net goudklompjes! Het blad heeft een paarse nerfaanzet en is meestal ook witbont, dit maakt het ras extra aantrekkelijk om te zien. De plant kan een meter hoog worden, maar kan door snoeien goed in toom worden gehouden. De teelt kan in de tuin of in de kas en de vruchtjes lenen zich prima voor drogen. Dit smakelijke, vrij hete ras is geteeld door Martha Perry (Michigan).

Scovilleschaal

Deze peper meet 35.000-50.000 Scoville.
We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.

Zaaimethode

Zaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Peper
Inloggen om als favoriet toe te voegen

208197  15 zaden   1,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”