208166 PEPER 'Cochabamba' / 'Aji Cochabamba'

(Engels: Hot Pepper)
(Capsicum baccatum)

  images vergroot afbeelding
 
Een van de allergrootst groeiende peperplanten: ze kunnen uitgroeien tot ware bomen van 2,5 m hoog en 2 m breed.... en dat in 1 groeiseizoen! Elke plant produceert een massa kleine ronde vruchtjes die aan de hete kant zijn. Ze rijpen van groen via oranje naar rood. Als de vruchtjes rood zijn, dan lijkt de plant wel op een kleine kersenboom. De vruchtjes hebben een grote decoratieve waarde en zijn ook goed te vullen. De plant groeit het best in de kas en moet goed gesteund worden.

Scovilleschaal

Deze peper meet 50.000-100.000 Scoville.
We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.

Zaaimethode

Zaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Peper
Inloggen om als favoriet toe te voegen

208166  15 zaden   1,95   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”