Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

207876 PEPER 'Aribibi Gusano King Size Yellow'

(Engels: Hot Pepper)
(Capsicum chinense)

  images vergroot afbeelding
 
Van oorsprong komt dit pepertje uit Bolivia, maar Chris Fowler uit Wales is er mee aan de slag gegaan en ontwikkelt interessante nieuwe rassen! De planten blijven compact (50 cm) en zijn sterk vertakt, een flinke oogst van lichtgele, iets langwerpige en gekreukelde vruchtjes. Ze zijn zeer heet met een fijne zoete smaak richting mango en banaan. Geef ze een warm en beschut plekje in de tuin of in de kas.

Scovilleschaal

Deze peper meet 300.000 Scoville.
We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.

Zaaimethode

Zaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Peper
Inloggen om als favoriet toe te voegen

207876  15 zaden   2,50 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”