Je vindt dit ras nog steeds aan de noordelijke kust van Peru, in Lambayeque en Piura. Veel mensen hebben een paar grote, meerjarige planten in de achtertuin en de vruchtjes worden meestal groen geoogst hoewel ze uiteindelijk rood en oranjerood narijpen. De Peruanen eten deze peper meestal rauw of maken er een lekkere saus van. De kreukelige vruchtjes zijn 6-10 cm lang, vrij breed en eindigen in een puntje.
ScovilleschaalDeze peper meet 1000-1500 Scoville. We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.
ZaaimethodeZaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|