De planten dragen per plant honderden ronde, gele vruchtjes. Ze staan rechtop aan de plant en zijn zeer populair in Bolivia en Peru. In bijna elk eethuisje zal je een portie “Criolla” aangeboden krijgen, een mix van gesneden rode uien, citroensap, zout, water en geplette Charapita’s: zeer smakelijk! Mensen, die dit pepertje niet kennen, denken vaak, dat die gele balletjes maïs of bonen zijn, let op als je in Zuid-Amerika bent... Ze zijn ongeveer even (loei)heet als de Tepinpeper: 100.000-250.000 scovilles.
ScovilleschaalDeze peper meet 100.000-250.000 Scoville. We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.
ZaaimethodeZaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|