207687 PEPER 'Aji Blanco Cristal'

(Engels: Hot Pepper)
(Capsicum baccatum)

  images vergroot afbeelding
 
Een echte allrounder deze Chileense peper, want geschikt voor vele toepassingen. De plant wordt maximaal 90 cm hoog. De niet al te hete pepers worden zo'n 9 cm lang en hebben een duidelijke citroensmaak. De pepers verkleuren tijdens het rijpen van lichtgroen naar geel en worden uiteindelijk rood. Ze zijn het lekkerst als ze bijna rood worden. Een van de vroegste pepers! Populair in Italiaanse gerechten, salades, soepen, sauzen, roerbakschotels en natuurlijk in diverse Aziatische en Zuid-Amerikaanse gerechten. De plant en vooral ook de zijtakken hebben steun nodig omdat de grote en zware vruchten de takken anders doen breken.

Scovilleschaal

Deze peper meet 30.000-50.000 Scoville.
We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.

Zaaimethode

Zaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Peper
Inloggen om als favoriet toe te voegen

207687  15 zaden   1,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”