207683 PEPER 'Aji Peruvian Creole PI 593605'

(Engels: Hot Pepper)
(Capsicum baccatum)

  images vergroot afbeelding
 
Een traditioneel ras uit Peru en het belangrijke ingrediënt van de oorspronkelijke Creools-Peruviaanse saus. De vrucht heeft de gewone langwerpige pepervorm. De peper kleur naar oranje bij volledige rijpheid en heeft een groot vermogen om gerechten geel te kleuren. De vruchten zijn niet zo groot: 5 cm lang en ruim 1 cm breed. De plant wordt maximaal 1 meter hoog en staat het liefst in de kas. De peper is aan de hete kant.

Scovilleschaal

Deze peper meet 100.000-125.000 Scoville.
We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.

Zaaimethode

Zaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Peper
Inloggen om als favoriet toe te voegen

207683  15 zaden   1,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”