207679 PEPER 'Aci Kil Menderes'

(Engels: Hot Pepper)
(Capsicum annuum)

  images vergroot afbeelding
 
Een hete Turkse peper met lange, zeer dunne vruchten. Bij uitstek geschikt voor de teelt in potten op het terras, balkon of vensterbank. De plant is zeer decoratief door de mooie vruchten en wordt niet hoger dan 50 cm. De vruchten worden wel 20 cm lang, maar zijn niet meer dan 1 cm breed. In juli-augustus kunnen er zomaar 50 pepers aan een plant hangen. Prima toepasbaar in hete gerechten. Invriezen of zelf sambal maken is uiteraard ook een optie. De plant is binnen goed door de winter te krijgen (koele plek voor een zonnig raam, spaarzaam watergeven, eventueel snoeien en goed controleren op vooral spint). De beloning is een extra vroege oogst in het jaar erop.

Scovilleschaal

Deze peper meet 500.000- 1.000.000 Scoville.
We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.

Zaaimethode

Zaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Peper
Inloggen om als favoriet toe te voegen

207679  15 zaden   1,95   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”