Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

207678 PEPER 'Aji Mango'

(Engels: Hot Pepper)
(Capsicum baccatum)

  images vergroot afbeelding
 
De Aji Mango is een zoete, milde tot middelhete variëteit waarvan wordt aangenomen dat deze uit Columbia of Peru komt. Ze zijn zeer productief en rijpen van groen naar oranje. De vruchtjes zijn gemiddeld 2 centimeter lang en 1-2 cm breed. Sommige zeggen dat dit pepertje zijn naam dankt aan het lichte mango aroma. Anderen zeggen dat het komt door de kleur. De Aji Mango pepers zijn heerlijk om in te maken of om door gerechten te roerbakken. De smaak wordt zeer geroemd: zoet, fruitig, aromatisch... De planten worden ongeveer 1,5 m hoog.

Scovilleschaal

Deze peper meet 100.000-125.000 Scoville.
We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.

Zaaimethode

Zaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Peper
Inloggen om als favoriet toe te voegen

207678  15 zaden   1,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”