Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

207672 PEPER '7 Pot Katie'

(Engels: Hot Pepper)
(Capsicum chinense)

  images vergroot afbeeldingen
 
Weer een extreem hete peper, ditmaal een kruising door Nick Duran (heet ook wel “Naga Nick”) van de Naga Viper met 7 Pot Jonah. Het resultaat laat zich raden: de tot dan toe heetste peper van het UK. Voor de “gek”, die ze gaat eten: ze hebben een fruitig aroma!
Let op: niet zomaar eten, altijd zorgen voor voldoende melk en andere mensen in je omgeving. Schoonmaken met een veiligheidsbril en handschoentjes.

Scovilleschaal

Deze peper meet 1.500.000 Scoville.
We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.

Zaaimethode

Zaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Peper
Inloggen om als favoriet toe te voegen

207672  10 zaden   2,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”