Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

207665 PEPER '7 Pot Congo SR Gigantic Red'

(Engels: Hot Pepper)
(Capsicum chinense)

  images vergroot afbeelding
 
Zie hier: een van de grootste Trinidad-pepers die er zijn! De afkorting SR staat voor Sara, deze vrouw kruiste vele variëteiten uit Trinidad met variëteiten uit de rest van de wereld. Onder de juiste omstandigheden kan dit ras bijna zo groot worden als een paprika. 7 pot verwijst naar het aantal pannen waarover je 1 peper kan verdelen zonder verlies van hitte. De plant kan 100 cm hoog worden en produceert vele zeer hete pepers. Ze hebben een fruitige smaak, die na een paar seconden wordt verdrongen door een grote hitte. De plant staat het liefst in de kas.

Scovilleschaal

Deze peper meet 800.000-1.000.000 Scoville.
We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.

Zaaimethode

Zaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Peper
Inloggen om als favoriet toe te voegen

207665  15 zaden   2,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”