Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

202660 MELOENEN 'ZoetZat'

(Engels: Melon)
(Cucumis melo)

  images vergroot afbeeldingen
 
De geschiedenis van de Hollandse meloen ZoetZat: in 2012 begon Jan Bulthuis met 6 verschillende soorten uit ons aanbod, 5 soorten Cantaloupe meloenen en een Wintermeloen die hij vrij onderling heeft laten kruisen. Eén zomer was erg nat en één zomer had extreme kou in augustus. Met de meloenen die dat goed doorstaan hadden is hij verder gaan kweken. In 2016 (na 4 jaar selectie) waren bijna alle meloenen heel zoet en goed houdbaar. Zelfs in december werd nog een vergeten meloen van de akker gehaald die wonderwel nog redelijk gaaf was en ook nog heerlijk zoet. Het selectiewerk gaat door, maar voor 2017 presenteren we al dit succesvolle hobbyras!

Zaaimethode

Zaaien: april-mei gezaaid en vanaf half juni uitgeplanten onder een tunnel van plasticfolie of onder glas. Als de temperatuur boven de 25̊C komt kan het folie er half af, ook voor de bestuiving. Steeds de tunnel aan de uiteinden iets open houden voor ventilatie.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Meloenen
Inloggen om als favoriet toe te voegen

202660  25 zaden   1,95 
bestel
202660.1  250 zaden   9,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”