Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

MELOENEN
202630 WINTERMELOENEN 'Witte Suiker' / 'Westlandse Zoete Witte' / 'Honey Dew'

ook wel genoemd: SUIKERMELOEN (Engels: Honeydew Melon)
(Cucumis melo)

  images vergroot afbeeldingen
 

Wintermeloen (Inodorus groep) Na de oogst rijpende meloen, die lang bewaard kan worden. De vorm is rond tot (lang)ovaal, de schil is vrij glad, soms iets geplooid en/of geribd. De schilkleur varieert per ras van wit, geel tot zwartgeel gestreept. Het vruchtvlees is stevig en zoet in de kleuren wit, geel of oranje.

Dit oude zeer smakelijke ras wordt gelukkig nog door liefhebbers (lees “doorzetters”) geteeld! Het is een laat rijpend ras met grote vruchten (1,5 tot 2,5 kg). De vruchten zijn iets hoogrond, niet gemoot en hebben in het rijpe stadium een licht net op de schil. Bij rijping kleurt de schil van wit naar okergeel. Het vruchtvlees is groen van kleur en erg smakelijk (hoog suikergehalte). De planten groeien matig sterk tot sterk. Er worden verhoudingsgewijs weinig vrouwelijke bloemen gevormd. De vruchtzetting en het uitgroeien van de vruchten verlopen bij dit ras vrij moeizaam. Door veroudering en soms het afsterven van het gewas komt een tweede zetting vaak niet tot stand. Al met al is 'Witte Suiker' een ras voor de lekkerbek, die genoegen neemt met een kleine oogst. Vroeger werd 'Witte Suiker' wel incidenteel geteeld in de Nederlandse professionele tuinbouw en kwamen er wel wat vruchten van dit ras op de markt. Omdat de commerciële teelt van meloenen in Nederland nagenoeg verdwenen is en dit ras in de buitenlandse commerciële teelten geen betekenis heeft, zult u derhalve geen 'Witte Suiker' meer aantreffen bij de gespecialiseerde groenten- en fruitzaak: een (bijna) vergeten groente dus! (tekst deels uit www.fruitlent.nl)

Zaaimethode

Zaaien: bij het bezit van een verwarmde kas, vanaf eind januari en uitplanten begin maart. Voor de koude kas: zaaien vanaf eind maart, uitplanten begin mei. Plantafstand 150x50 cm. De planten mogen kruipen of langs touwtjes klimmen.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Meloenen
Inloggen om als favoriet toe te voegen

202630  10 zaden   1,95 
bestel
202630.1  100 zaden   7,50 
bestel
202630.2  1000 zaden   19,95 
bestel