|
|
Een traditionele, Turkse variëteit met ovaalronde vorm, okergele schil met donkergroene vlekken en ruw gerimpelde oppervlakte. Het zoete vruchtvlees is witachtig tot lichtoranje van kleur. De vrucht is ook in iets onrijp stadium een lekkernij en wordt in de Turkse keuken gevuld met bijvoorbeeld vlees, uitjes, amandelen, pijnboompitten, peper, zout en peterselie: Kavun Dolmasi... ziehier een gerecht dat vanaf rond 1300 al bekend was. De vruchten wegen ongeveer 4-5 kg, door de dikke schil is vervoer geen probleem. We hebben dit ras gekozen vanwege de tamelijk goede bestendigheid tegen kou. Toch kan dit ras bij ons beter in de kas geteeld worden.
ZaaimethodeZaaien: bij het bezit van een verwarmde kas, vanaf eind januari en uitplanten begin maart. Voor de koude kas: zaaien vanaf eind maart, uitplanten begin mei. Plantafstand 150x50 cm. De planten mogen kruipen of langs touwtjes klimmen.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|