Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

MELOENEN
202060 ECHTE CANTALOUPMELOEN 'Emir' F1

(Engels: Melon)
(Cucumis melo)

  images vergroot afbeeldingen
 

Echte Cantaloup (Cantalupensis groep) Zeer oude, mooie rassen. Typerend is de ruwe, gebobbelde of wrattige schil. De vrucht ademt een muskusaroma en -geur, het blad is gelobd en (vaak) hartvormig. Het vruchtvlees is oranje of groen en de schil altijd netvormig. Cantaloup (Nederlands: Kanteloep) is de Franse schrijfwijze voor het Italiaanse Cantaluppi, het landgoed van de pausen, waar in de vroege Middeleeuwen meloenen uit de toenmalig bereikbare wereld werden verzameld en geteeld.

Door intensievere contacten met Oost-Europa komen er veel groenteschatten vrij! Deze Poolse Cantaloupmeloen introduceren we in de hoop er meer van te horen: mail, ons dus over je bevindingen! De belofte is: een goede bestendigheid tegen koeler weer en daardoor geschikt voor de teelt onder “koud” glas, maar zelfs goede kansen in de vollegrond, uiteraard wel op het meest beschutte, zonnige plekje! De meloen is vrij klein, ongeveer 10-15 cm, heerlijk zoet (mits rijp) en oranje van vruchtvlees. Onrijp is de meloen groen van vruchtvlees en prettig fris van smaak.
Een bevinding van een van onze klanten: Begin dit jaar ontving ik van mijn moestuin buurman dit meloen plantje. Bij jullie aangeschaft. Het resultaat is meer dan wij ooit hadden durven dromen. In totaal ca. 9 stuks overheerlijke Cantaloup-meloenen. Zo lekker hebben wij ze nog nooit uit onze kas gehad. Écht SUPER!!!

Zaaimethode

Zaaien: bij het bezit van een verwarmde kas, vanaf eind januari en uitplanten begin maart. Voor de koude kas: zaaien vanaf eind maart, uitplanten begin mei. Plantafstand 150x50 cm. De planten mogen kruipen of langs touwtjes klimmen.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Meloenen
Inloggen om als favoriet toe te voegen

202060  15 zaden   2,50   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.