Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

MELOENEN
202020 ECHTE CANTALOUPMELOEN 'Charentais'

(Engels: Melon)
(Cucumis melo)

  images vergroot afbeelding
 

Echte Cantaloup (Cantalupensis groep) Zeer oude, mooie rassen. Typerend is de ruwe, gebobbelde of wrattige schil. De vrucht ademt een muskusaroma en -geur, het blad is gelobd en (vaak) hartvormig. Het vruchtvlees is oranje of groen en de schil altijd netvormig. Cantaloup (Nederlands: Kanteloep) is de Franse schrijfwijze voor het Italiaanse Cantaluppi, het landgoed van de pausen, waar in de vroege Middeleeuwen meloenen uit de toenmalig bereikbare wereld werden verzameld en geteeld.

Fransen zijn verzot op dit type, die afkomstig is uit Poitou-Charentes, waar dit verfijnde Cantaloup meloentje rond 1920 opdook. De ruwe schil is eruit gekweekt,de grijsblauwe tot lichtgele, gladde schil heeft ondiepe plooien. De smaak en geur van de fijn gestructureerde oranje vlezige vruchten is bijzonder goed, ik las ergens zelfs “goddelijk”...! Als kweker heeft u een streepje voor: de zeer zoete vruchten zijn te dun van schil om te verhandelen. Sommige koks schillen de vrucht.

Zaaimethode

Zaaien: bij het bezit van een verwarmde kas, vanaf eind januari en uitplanten begin maart. Voor de koude kas: zaaien vanaf eind maart, uitplanten begin mei. Plantafstand 150x50 cm. De planten mogen kruipen of langs touwtjes klimmen.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Meloenen
Inloggen om als favoriet toe te voegen

202020  25 zaden   2,50 
bestel
202020.1  500 zaden   15,00 
bestel