Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

MELOENEN
202000 CANTALOUPMELOEN 'Oranje Ananas' / 'Ananas d'Amerique à Chair Rouge'

ook wel genoemd: NETMELOEN (Engels: Melon)
(Cucumis melo)

  images vergroot afbeeldingen
 

Cantaloup of Net meloen (Reticulatus groep) Rankend, met muskusaroma en -geur, gelobd en (vaak) hartvormig blad. Het vruchtvlees is oranje of groen en de schil altijd netvormig. Cantaloup (Nederlands: Kanteloep) is de Franse schrijfwijze voor het Italiaanse Cantaluppi, het landgoed van de pausen, waar in de vroege Middeleeuwen meloenen uit de toenmalig bereikbare wereld werden verzameld en geteeld.

De naam zegt het al: oranje vruchtvlees en heerlijk zoet! De kleine zaadholte kan lekker gevuld worden met ijs, port of likeur... Onrijp ook prima als rauwkost. De vruchten zijn 10-15 cm in diameter, geschikt om te laten klimmen. Het is dan wel wijs om de vruchten in een netje aan draden te hangen om uitscheuren van de plant te voorkomen. De buitenzijde van de vruchten komen in 2 uitvoeringen: strak geribde vruchten, groen gemarmerd met een licht netstructuur of beige met meer netstructuur, we weten niet tevoren welke we krijgen. Vruchtbaar ras met 6-8 meloenen per plant.

Zaaimethode

Zaaien: bij het bezit van een verwarmde kas, vanaf eind januari en uitplanten begin maart. Voor de koude kas: zaaien vanaf eind maart, uitplanten begin mei. Plantafstand 150x50 cm. De planten mogen kruipen of langs touwtjes klimmen.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Meloenen
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Deels in grootverpakking

202000  10 zaden   1,95 
bestel
202000.1  1000 zaden   15,00 
bestel
202000.2  10.000 zaden    50,00 
bestel