Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

MAÏS
195710 SUIKERMAÏS 'Zoete Jan'

(Engels: Sweetcorn)
(Zea mays saccharata)

  images vergroot afbeeldingen
 
De ideale maïs voor (grote) pot en tuin! Sinds 1975 is door één van onze klanten gewerkt aan dit landras om zoetheid en tamelijk compacte groei te combineren. En nog elk jaar wordt het ras verbeterd! Verder is 'Zoete Jan' vroeg oogstbaar en een (voor)jaar met kou en regen deert hem niet! Door de geringe hoogte (150 cm) is teelt in grote potten een goede optie! In de tuin geplant betekent het: meer planten per m2 (30x40 cm), dus meer opbrengst (dit voor de strebers onder ons…) Elke flinke, gele kolf geeft ruim 200 korrels.

Zaaimethode

Zaaien: april - juni bij warm weer. In potjes voorzaaien is een aanrader vanwege vraat. Voor de bestuiving minstens 2 rijen naast elkaar zaaien of planten. Rij-afstand 40 cm, in de rij 30 cm. Pas op! Andere maïs in de buurt beïnvloedt het zoetgehalte.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Mais
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Deels in grootverpakking

195710  5 g   1,95 
bestel
195710.1  100 g   15,00 
bestel
195710.2  1 kg    59,00 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”