MAÏS
195094 SUIKERMAÏS 'Bronze Orange'

(Engels: Sweetcorn)
(Zea mays saccharata)

  images vergroot afbeelding
 

Zaaitijd in mei. Voor de bestuiving minstens 2 rijen naast elkaar zaaien of planten. Afstand 75 x 20 cm.

Deze zoete maïs is zeer oogstzeker in ons land en geeft korte, zoete kolfjes met een bijzondere brons-oranje kleur. 5 kolfjes per plant is geen uitzondering, de plant blijft vrij laag 100-125 cm! De oorsprong van dit leuke rasje ligt in de VS, Oregon, waar Alan Kapuler deze in 1987 op de markt bracht. De voorouders van deze maïs zijn ‘Tarahumara Sweet’, ‘Guamas Orange’ en ‘Faro Chilean’.

Zaaimethode

Zaaitijd in mei-juni. Voor de bestuiving minstens 2 rijen naast elkaar zaaien of planten. Rij-afstand 75 cm, in de rij 20 cm. Pas op! Andere maïs in de buurt beïnvloedt het zoetgehalte. Oogstbaar: na uitplanten: ± 75 dagen.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Mais
Inloggen om als favoriet toe te voegen

195094  ± 20 zaden (5 g)   1,95 
bestel
195094.1  ± 450 zaden (100 g)   15,00   


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”