Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

MAÏS
190875 BAK- EN SIERMAÏS 'Nothstine Dent'

ook wel genoemd: POLENTAMAÏS (Engels: Meal Corn)
(Zea mays)

  images vergroot afbeeldingen
 
Een zeer favoriete en oeroude bakmaïs waar een prachtig gele maïsmeel van gemalen kan worden! Gelukkig zijn er sinds de 1970-er jaren veel Amerikanen actief geweest om de oude rassen van de ‘Native Americans’ te bewaren en vermeerderen. Nothstine Dent is daar één van, een ras uit Noord-Michigan. De kolven kunnen tot 20 cm lang worden en rijpen vroeg, wat voor ons klimaat het verschil kan maken. De oogst is niet enorm, maar de zoete smaak is genoeg reden om deze te blijven kweken, en het is nog steeds (kwalitatief) een van de beste variëteiten die we aanbieden voor maïsmeel en bloem.

Zaaimethode

Zaaien: in potjes vanaf april (bij voldoende warmte). In de vollegrond vanaf eind april - half juni zodra de grond warm genoeg is. Voor de bestuiving minstens 2 rijen naast elkaar zaaien of planten. Rij-afstand 75 cm, in de rij 20 cm. Pas op! Deze maïs beïnvloedt het zoetgehalte van suikermaïs. Oogstbaar: na uitplanten: ± 3 maanden.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Mais
Inloggen om als favoriet toe te voegen

190875  10 zaden (± 4 g)   2,95   
190875.1  ± 250 zaden (± 95 g)   25,00   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”