Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

KOMKOMMER
131400 MELOENKOMKOMMER 'Antepin en Iyisi' / 'Acur Badem'

ook wel genoemd: ACUR (ADJOER) OF CUMELO (Engels: Melon Cucumber)
(Cucumis melo flexuosus)

  images vergroot afbeeldingen
 

Meloenkomkommer (Flexuosus groep) Langwerpige, op komkommers lijkende vruchten met een stevige, frisse, maar wel meloenzoete smaakervaring. Wij hebben ze vanwege de vorm bij de komkommers ingedeeld.

Een lekkernij in Oost-Turkije! Daar worden ze Acur (Adjoer) genoemd. Bij eerste aanblik denk je met een komkommertje of augurk van doen te hebben, maar botanisch gezien is dit een meloen! De smaak bewijst dat ook wel: de frisheid van komkommers, maar het zoete tintje van een meloen. De lichtgroene vruchten hebben donkergroene strepen en kunnen jong geoogst (tot 10 cm) in zijn geheel opgeknabbeld worden. In Turkije (Gaziantep) worden de vruchten geoogst op een lengte van 15 cm, het zaad wordt verwijderd en gevuld met gehakt, gepureerde amandelen, een pepertje en groenten. Vervolgens in de oven: mmmm!

Zaaimethode

Zaaien: binnen vanaf eind maart - eind mei. De meeste rassen groeien goed buiten (zie de rasbeschrijving), in de kas is het succes en de oogst groter. Uitplanten: in de kas vanaf eind april, buiten vanaf eind mei. Niet alleen op de datum, maar vooral op het weer letten!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Komkommers (Sier en Eetbaar)
Inloggen om als favoriet toe te voegen

131400  15 zaden   1,95 
bestel
131400.1  1000 zaden   15,00 
bestel
131400.2  10.000 zaden   75,00