Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

KOMKOMMER
130510 SNACKKOMKOMMER 'Little Bite' F1

(Engels: Cucumber)
(Cucumis sativus)

  images vergroot afbeeldingen
 

ALGEMENE INTRODUCTIE KOMKOMMERS:
Komkommers, die lange ranken krijgen mogen regelmatig gesnoeid worden. Bij buitenteelt is (afhankelijk van het ras) een redelijke zomer nodig en in de kas groeien alle rassen. Soms is het raadzaam de plant naar buiten te laten groeien, als vruchtzetting uitblijft! Komkommers worden meestal onrijp geoogst, behalve als de schil juist extra fraai wordt bij rijping. Onrijpe vruchten worden gesneden en rauw in salades verwerkt, rijpe vruchten kunnen zoals een meloen worden leeggelepeld. Veel kleine komkommerachtigen of (extreem) jong geoogste vruchten worden als augurkje (gezuurd) of als gezond snoepje (snack) bij een drankje of etentje gegeten. Let op de individuele beschrijving van onze soorten en rassen, enkele zijn alleen voor de sier en NIET eetbaar!

Populaire korte vruchtjes (13-15 cm x 4 cm, 140 g) met dezelfde topklasse als een lang professioneel ras: bittervrij, zaadloos (mannelijk steriel) en zeer ziektebestendig. Heerlijk als "snackje" tussendoor! Een soort om te (laten) kruipen of te klimmen.

Voor het enten van komkommers gebruik je dit ras: 133000 ‘Boule de Siam’. Als hulpmiddel bevelen we je deze entclips aan: 847525 Entclip 2,5 mm.

Zaaimethode

Zaaien: binnen vanaf eind maart - eind mei. De meeste rassen groeien goed buiten (zie de rasbeschrijving), in de kas is het succes en de oogst groter. Uitplanten: in de kas vanaf eind april, buiten vanaf eind mei. Niet alleen op de datum, maar vooral op het weer letten!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Komkommers (Sier en Eetbaar)
Inloggen om als favoriet toe te voegen

130510  20 zaden   2,95 
bestel