Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

KOMKOMMER
124070 SIKKIMKOMKOMMER 'Golden Lady' F1

ook wel genoemd: KHIVAKOMKOMMER OF POONA KHEERA (Engels: Brown Netted Cucumber)
(Cucumis sativus)

  images vergroot afbeelding
 

ALGEMENE INTRODUCTIE KOMKOMMERS:
Komkommers, die lange ranken krijgen mogen regelmatig gesnoeid worden. Bij buitenteelt is (afhankelijk van het ras) een redelijke zomer nodig en in de kas groeien alle rassen. Soms is het raadzaam de plant naar buiten te laten groeien, als vruchtzetting uitblijft! Komkommers worden meestal onrijp geoogst, behalve als de schil juist extra fraai wordt bij rijping. Onrijpe vruchten worden gesneden en rauw in salades verwerkt, rijpe vruchten kunnen zoals een meloen worden leeggelepeld. Veel kleine komkommerachtigen of (extreem) jong geoogste vruchten worden als augurkje (gezuurd) of als gezond snoepje (snack) bij een drankje of etentje gegeten. Let op de individuele beschrijving van onze soorten en rassen, enkele zijn alleen voor de sier en NIET eetbaar!

Na enig kweekwerk is er een professionele versie van de oude Sikkimkomkommer verkrijgbaar: goede bestendigheid tegen schimmels en mozaiekvirus, uniforme vruchten en goede oogst.
Deze bijzondere vruchten zijn eigenlijk de streekkomkommers in de streek van Sikkim (Himalaya). Ze zijn vanaf 1840 in West-Europa te vinden. Vruchten zijn dik en langwerpig, 7,5 cm breed en 23 cm lang wegen 60-80 gram en smaken perfect! De kleur (en daar gaat het om...) is chocoladebruin met prachtige lichtbruine craquelé-achtige nerfjes. Heel sierlijk in een oogstmand, blijft maanden goed! Bij slechte zomers (regen) is de oogst toch nog formidabel, de bewaarbaarheid (vol met water) neemt wel af. Bent u de smaak van een "echte" komkommer niet meer gewend? Heerlijk is het om de vruchten geheel rijp uit te lepelen...! Let op: onrijp (het oogststadium dat we gewend zijn) is ook deze komkommer gewoon groen!
Voor het enten van komkommers gebruik je dit ras: 133000 ‘Boule de Siam’. Als hulpmiddel bevelen we je deze entclips aan: 847525 Entclip 2,5 mm.

Zaaimethode

Zaaien: binnen vanaf eind maart - eind mei. De meeste rassen groeien goed buiten (zie de rasbeschrijving), in de kas is het succes en de oogst groter. Uitplanten: in de kas vanaf eind april, buiten vanaf eind mei. Niet alleen op de datum, maar vooral op het weer letten!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Komkommers (Sier en Eetbaar)
Inloggen om als favoriet toe te voegen

124070  10 zaden   2,95   
124070.1  1000 zaden   39,00   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.