Na enig kweekwerk is er een professionele versie van de oude Sikkimkomkommer verkrijgbaar: goede bestendigheid tegen schimmels en mozaiekvirus, uniforme vruchten en goede oogst.
Deze bijzondere vruchten zijn eigenlijk de streekkomkommers in de streek van Sikkim (Himalaya). Ze zijn vanaf 1840 in West-Europa te vinden. Vruchten zijn dik en langwerpig, 7,5 cm breed en 23 cm lang wegen 60-80 gram en smaken perfect! De kleur (en daar gaat het om...) is chocoladebruin met prachtige lichtbruine craquelé-achtige nerfjes. Heel sierlijk in een oogstmand, blijft maanden goed! Bij slechte zomers (regen) is de oogst toch nog formidabel, de bewaarbaarheid (vol met water) neemt wel af. Bent u de smaak van een "echte" komkommer niet meer gewend? Heerlijk is het om de vruchten geheel rijp uit te lepelen...! Let op: onrijp (het oogststadium dat we gewend zijn) is ook deze komkommer gewoon groen!
Voor het enten van komkommers gebruik je dit ras:
133000 ‘Boule de Siam’. Als hulpmiddel bevelen we je deze entclips aan:
847525 Entclip 2,5 mm.
Zaaien: binnen vanaf eind maart - eind mei. De meeste rassen groeien goed buiten (zie de rasbeschrijving), in de kas is het succes en de oogst groter. Uitplanten: in de kas vanaf eind april, buiten vanaf eind mei. Niet alleen op de datum, maar vooral op het weer letten!