Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

ERWTENFAMILIE
114000 PEULEN 'Shiraz'

ook wel genoemd: SLUIMERERWTEN OF PEULTJES (Engels: Sugar Pea, Mangetout)
(Pisum sativum var. saccharatum)

  images vergroot afbeeldingen
 
Het kon niet uitblijven: de eerste prachtig paarse peultjes zijn een feit! De kleur wordt veroorzaakt door Anthocyaan, een antioxidant, die bijvoorbeeld de paarse kleur aan blauwe druiven geeft (de peul is genoemd naar de druif ‘Shiraz’) en de herfstkleuren van bladeren. Maar ook rodekool, aubergines, bramen, druiven en kersen bevatten deze natuurlijke, gezonde kleurstof, bekend onder E163.
Het heeft ruim 10 jaar geduurd om dit prachtige resultaat te bereiken! Rauw blijft de kleur uiteraard het best in stand, na kort roerbakken blijft de kleur redelijk behouden. Na koken worden de peulen donkergroen, een boeiend te volgen proces, dat voor kinderen ook heel leuk is: “toverpeultjes”!
Een niet te versmaden extraatje is de prachtige bloei: lichtlila met bloedrood, ideaal voor de sierlijke moestuin dus. De planten worden 90-150 cm hoog, afhankelijk van vocht en vruchtbaarheid van de grond. Tip: zaai dit peulgewas om en om met huttentut (390900) voor een natuurlijke steun.

Zaaimethode

Zaaien: onder glas jan-febr, buiten van maart-mei. Bescherm tegen (vogel) vraat. Ze hebben gaas of “rijshout” nodig, maak rijen van noord naar zuid en geef een 2e rij 150 cm afstand. Onderlinge plant afstand 10 cm.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Erwten & Peulen
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Deels in grootverpakking
Peulen Shiraz A

114000  ruim 100 zaden (50 g)   2,95   
114000.1  ruim 1000 zaden (500 g)    19,95   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.