Ons Corona-beleid

  • De meeste mailtjes kunnen we beantwoorden
  • We zijn weer open voor winkelbezoek
  • Levertijd 6-10 weken, spoedorders soms mogelijk

UITLEG


001000 AARDAMANDEL 'Riesen aus Ghana'

(Cyperus esculentus)

  images vergroot afbeeldingen
 
Een heerlijk maar tegelijk ook gevaarlijk knolletje...
Heerlijk: de knolletjes kunnen in het najaar worden geoogst en smaken rauw of in de roerbakschotel heerlijk “nootachtig”. In Spanje wordt van deze knolletjes de bekende horchata getrokken, een melkkleurige drank met notensmaak.
Gevaarlijk: de plantjes mogen niet in de tuin worden geplant, maar alleen in potten worden geteeld. De tuinbouw kan namelijk enorm last krijgen van dit plantje als onkruid in de bollen- en aardappelteelt. Het is verboden om ze uit te planten. Als je dus denkt dat de knolletjes het niet doen: gooi de pot niet leeg in de tuin, maar in de vuilniszak. Knolletjes kunnen wel 10 jaar “slapen”.

Zaaimethode

Het zakje bevat 5 knolletjes, deze mogen eerst een nacht in lauw water opzwellen en vervolgens in een potje op een warm plekje uitlopen. Zodra het blad boven komt (dit kan 100-120 dagen duren!) en het niet meer vriezen kan mag het plantje buiten worden geplant. Teelt in de kas mag ook

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

001000  5 knolletjes   2,95   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”