Zelf kweken verveelt nooit!

Tuinieren kan op veel manieren: in potten en bakken, in een kasje, een moestuin, een kleine of grote siertuin of op een landgoed.

 We willen graag inspireren, stimuleren en instrueren om van al jullie kweekacties een succes te maken. De trots en het genot daarna mag weer een drijfveer zijn om meer uit te proberen en dieper in ons sortiment te duiken. Kom maar op!

Het is wel van belang om te weten dat ons enorme sortiment een jaarlijkse grote inspanning vraagt om in stand te houden en op voorraad te brengen. Soms doen we een stevig beroep op jullie geduld om alles te vergaren, vaak doen we dan ook leveringen in meerdere etappes. Verwacht geen supersnelle, maar wel liefdevolle leveringen! Het is onze missie om iedereen te laten genieten van al die wonderen die de natuur te bieden heeft, deze duizenden soorten leveren we aan tienduizenden liefhebbers over de hele EU.

Over een Bezemwagen...

Over een Bezemwagen...

...een getekend Verhaal en knollekes. Deze eerste Nieuwsflits van 2020 zal een korte zijn, even jullie warm maken voor het nieuwe seizoen!

Klik hier voor de volledige nieuwsflits

Knoflook, je kan ze in de herfst en winter planten

 Onze voorraad is al behoorlijk aan het slinken, wacht dus niet te lang met bestellen! De beste planttijd is vanaf november, dan gaan ze niet te groot de winter in.
Voor een uitgebreide teeltbeschrijving klik je hier

Klik hier voor het beschikbare sortiment van dit jaar

Aardperen en Zonnewortels zijn winterhard, je plant ze nu!

 De verkoop van de Aardperen en Zonnewortels is al volop aan de gang! Deze zijn immers winterhard en kunnen meteen de grond in. Je vindt onze smakelijke rassen hier.

Klik hier om het beschikbare sortiment te zien

Maak je eigen zakje zaad!

 Ben je op zoek naar een origineel presentje voor een groep mensen? Bruiloft, afscheid, geboorte, verkiezingen? Vanaf 90 zakjes verzorgen we je zelf (of met onze hulp) ontworpen zakje zaad!

Klik hier voor meer informatie

Pootaardappels, de grootste collectie van Europa!

 In de loop van februari is onze collectie compleet en kan je genieten van 165 verschillende rassen! Sommige zijn schaars, dus wees er snel bij! De beschikbare rassen vind je onder deze link.

Wil jij onze zaden verkopen?

 Heb je een Bezoektuin? Tuinwinkel of ambachtelijk Tuincentrum? Verkoopboerderij of Museumwinkel? Bij echte liefhebbers vinden onze zaden gretig aftrek, daar mag jij ook een graantje van meepikken!

Het begint met de aanschaf van onze duurzame display, waar je 25 soorten in kwijt kan.

Onze voorwaarden voor wederverkoop vind je hier

Uitgelicht

Roma Tomaat 'Zizi Strié'

Lycopersicon lycopersicum
(Engels: Tomato, Plum Type)
Een stoute kruising, die in het Frans letterlijk 'gestreepte piemel' betekent. Onze kweker kruiste de romatomaat Juliet F1 met Sweet Casady. Het resultaat: rood met gele streepjes, langwerpig en soms een verrassend puntje aan het eind, heel productief en lekker! Uit deze kruisingsmix kan je je eigen ras maken...

Klik hier voor meer informatie

292080  15 zaden   €  1,95 
bestel

Iris sibirica 'Butter and Sugar'

Siberische Iris
Deze makkelijk bloeiende Iris bloeit in heel rijk met helderwitte bloemen met een citroengele vlag. Geef ze een (tamelijk) zonnig plekje, de hoogte is 60-90 cm, het lancetvormige blad blijft fris groen tijdens de bloei. De planten zijn goed winterhard, let er wel op dat ze droge voeten houden, veel vocht is prima, maar goed drainerend.

Klik hier voor meer informatie

736135.1  1 plant    €  2,95 
bestel

Chileense Wijnbes

Aristotelia chilensis
(Engels: Macqui, Chilean Wineberry)
Deze zeer gezonde, zwarte besjes (5-7 mm) groeien in vrij zuidelijke bossen van Chili en Argentinië en zijn aldaar zeer gewild en duur op de markt. De planten groeien bij ons in flinke potten en moeten vorstvrij (bijvoorbeeld in een schuur) overwinteren, een zeer lichte vorst wordt wel verdragen. Geef ze lichtzure, goed drainerende grond. De smaak is zoetzuur (als bosbessen), goed uit de hand te eten, maar je maakt er een ook gezonde jam, sap of wijn van.
VOOR DE BESTUIVING IS EEN MANNELIJKE PLANT

Klik hier voor meer informatie

831292.1  1 vrouwelijke plant    €  6,95 
bestel
831292.2  1 mannelijke plant    €  6,95 
bestel